İkariam : Sanal Manyaklık


Selamün Aleyküm okuyucu,
başlangıç yazımda dediğim gibi kendi hayatımla ilgili şeyleri anlatmaya başlıyorum. Aslında ilk yazımı GalataSaray üzerine yazmak isterdim ancak onun için geniş bir vakite ihtiyacım var o yüzden günümün çoğunu harcadığım bir oyunu tanıtacağım size.
Sanal oyun deyince bir çoğunuzun aklına Knight,Metin2,Silkroad benzeri oyunlar geliyor, evet en ünlüleri onlar.. Belki de bu kadar çok bilinmeleri yüzünden olsa gerek benim o kadar ilgimi çekmedi o oyunlar.. Aslında rasgele tanıştığım bir oyundu İkariam..
Size oyunun amacından çok reklamını yapacağım heralde.. :) Aslında başlıkta da dediğim gibi bu tam bir sanal manyaklık, devamlı oynayanlar da bunu kabul ediyor, bırakmak istediklerini ama bırakamadıklarını her fırsatta dile getiriyorlar.
Aslında oyunu size bıraktırmayan şey oyunda kurduğunuz dostluklar, beraber geçirilen vakitler. Bu oyunu sürekli oynayacaksanız savaş zamanı uykusuz gecelere,bilgisayarın başında uyuya kalmaya, sinirlerinize sahip olmaya hazır olun..
Oyunun oynanışı temelinde basit. Antik Yunan'ı konu alan bir oyun her üye şehir devleti. Tek şehirli olarak başlıyorsun ve büyüdükçe şehir sayın da şehirlerin genişliği de artıyor. Tam bir strateji oyunu ancak savaş yapmadan tadı çıkmıyor.
Oyunda istihbarattan, müzelere kadar herşey düşünülmüş. Herşey gerçeğine uygun şekilde yapılmaya çalışılmış. İstediğiniz kadar asker basıp güçlü olamıyorsunuz gelir-gider dengenizi ayarlamanız aynı zamanda halkınızı da memnun etmeniz gerekir.
Oyun hakkında daha fazla ipucu verirsem karmaşık gibi görülebilir (Sanki şimdi gözükmedi mi diyenler olabilir :) ama başlarsanız anlarsınız karmaşık değil). Size kolay gelsin arkadaşlar oyuna başlayan veya oynayan varsa buradan benimle irtibata geçebilirler. :)

Oyuna buradan ulaşabilrsiniz..

Sağlıcakla kalınız, Selam ve Dua ile..
5 Responses
  1. Unknown Says:

    mustafa ittifakı cok guzel acıklamıssın kardesım elıne saglık:D:D:D


  2. HASCİMBOMLU Says:

    Eline sağlık kanka çok güzel tanıtmıssın oyunu gameforge görürse seni kadrolu eleman olarak alabilir şansını dene :D


  3. Adsız Says:

    deli_kadir :)

    tebrık ederım guzel olmus elıne koluna saglık


  4. Su Damlası Says:

    burayada yazayım dedim:) tebrik ediyorum kardeşim güzel olmuş


  5. admin Says:

    Silkroad benzeri oyunlar için tıklayın: : silkroad benzeri oyunlar